Folk siger, jeg har en god hukommelse. Det tror jeg egentlig ikke jeg har, men hvis jeg kan omforme facts til fortælling, så står alt glasklart for mig. Og ikke for mig alene: al statistik viser styrken i fortælling som pædagogisk redskab.
Fortælling er ikke bare underholdning for mig, det er også en læreproces, en erkendelse, en vej til social opdagelse.

Videofortællinger

Hjemmesider bliver mere og mere visuelle. Jeg har gennem flere år arbejdet med studieværtstræning på DR. Nu tilbyder jeg denne træning til alle, så du kan lægge dit emne frem i en video, hvor vi sammen får dig til at blive så naturlig og klar foran kameraet som muligt.
Her er nogle eksempler på videoportrætter, som jeg har lavet

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortælling med bue og pil

”Se der! Hjort!”

”Skyd!”

Og vores skæggede forfar sender pilen af sted og rammer hjorten. Jægerne bærer den stolt hjem og siger: ”Vi skød hjort!” – og fortællingen er sat i gang.

Fortælling er næsten lige så gammel som sproget, og indeholder derfor også en masse koder, som vi bruger (eller forventer som tilhørere).

Træng ind i fortællingen, og find din egen fortælling, den som du bruger det meste af dit liv på at udvikle, finpudse og ændre.

 

Sanser:

De fem sanser danner tilsammen et mønster af alle vores bevidste eller ubevidste iagttagelser. De er derfor grundlaget for al vores billeddannelse. Men de fem sanser er også platformen for springet op i det uforklarede, fænomenernes verden, hvor løgn og latin ligger hårtæt op ad hinanden, men hvor de store erkendelser er.

 

Huske:

Fortælling er forbundet med mindet, erindringen og hukommelsen. Og en solid mnemoteknik er nødvendig, hvis der skal læres udenad.

 

Hvorfor fortælling?

Fortælling kan skabe identitet.
Fortælling kan være en personlig erkendelse.
Fortælling kan være et professionelt værktøj.

 

 

 

Fortællekurser:

Der kan arrangeres fortællekurser af 1 – 2 dages varighed. Kuserne kan tage sigte på den seriøse fortæller og hans værktøjer, eller kurset kan være et professionelt redskab til at skabe fælles identitet i en virksomhed.

 

 

 

 

 

 

 

 

Caspar Koch - Viborgvej 132 - 8210 Aarhus V - telefon 86 15 25 24 / 40 11 25 24 - ck(a)ckoch.dk webdesign:webdesign